miercuri, 13 august 2008

chisinau 3/6

apoi daca eu nu ies din biroul asta despre ce sa mai scriu m-am intrebat. acesta trebuia practic sa fie un "jurnal" care sa deschida apetitul pentru chisinau si in schimb a ajuns asa un fel de condica de lucru :)). maine cu putin noroc o sa ajunga si revista la tipografie. trebuia sa se intample asta de luni insa e asa un haos aici incat... paginatorul a zis ca cei din caseta redactionala trebuie impuscati :)). adevarul e ca SDU e asa o gasca de baieti personalitati puternice si fiecare are o idee a lui si un fix :).
ieri noapte am dormit la aeroport - iupi - eu si irina, fata care m-a gazduit, am stat pe covor in balcon, am baut vin si am stat de vorba. irina a terminat filosofia si preda la un liceu. ce a fost emotionant e ca dupa ce ne-am mai povestit una alta irina mi-a citit cateva pagini din jurnalul ei. era incredibil cat de multe a inteles din mine si cum incepuse sa imi zica lucruri si sa imi puna intrebari astfel incat sa ma faca sa ma vad din alta perspectiva. toate astea cu o simplitate si naturalete incredibila. imi pare rau ca oameni inteligenti ca ea nu au ocazia intotdeauna sa se afirme, e trist cum lucrurile sunt asa construite incat sunt pe dos de cum as vrea eu sa fie.
m-am trezit pe la 9 jumate desi vlad imi spusese de seara ca la 8 trebuie sa fiu la birou :D. a fost o zi nu foarte productiva insa intre 4 pereti.
am cunoscut un baiat simpatic aici - Matei- venit la Chisinau cu un grup de nemti pentru un proiect cultural. Matei m-a scos azi din birou, i-am spus ca se va numi de acum incolo salvatorul meu :)). ne-am plimbat noaptea pe strazile din Chisinau, am stat pe o banca in parcul Stefan cel Mare si am vorbit tampenii. Matei studiaza design de produs la o universtate in Berlin si viseaza sa faca o cooperativa (m-a amuzat termenul). marea lui dilema era de ce femeile din Chisinau umbla atat de goale pe strazi :P.
tocmai acus m-a certat vladimir sau ceva de genul pt ca stau si scriu pe blog in loc sa lucrez la cuprinsul revistei :)). deci ceasul meu arata 3.32 si eu tb sa dorm la brancusi azi din vina lui!!! si el ma cearta - pai apoi asta nu e viata :)).
dar dar dar il iert pentru ca maine ma mut in centru :) si asa o sa fiu mai aproape de un pat si un dus. iupii - pe strada Mitropolit Dosoftei spune el :). asta e a atunci cand locuiam la coltea.
mi-am luat numar de RM - asta a fost marea realizare personala a zilelor astora - am intrat cum s-ar spune in gasca. si l-am sunat pe omul cu lista gastronomica imediat dar citez "trebue sa ma duc sa vad niste locatii de filmare" - apoi serios ca nu e serios :)) . eu acum glumesc - stiu ca o sa ne vedem mai ales ca trebuie sa ii zic ca am descoperit si eu ceva specific pt lista gastronomica a Chisinaului, anume paine cu legume. Vladimir zice ca e ceva care pacaleste vesticii - deeeeeci : e o paine ca o lipie pe care is legume :) si care e gustoasa gustoasa.

gata. ar mai fi dar mi-e somn

5 comentarii:

Anonim spunea...

Si eu voi pleca in septembrie la Chisinau. Mi se pare usor ironic ca tocmai pentru aceasta destinatie imi trebuie pasaport dar ma voi conforma. Vin cu mintea si sufletul deschise spre ce este de intalnit acolo!

Anonim spunea...

vezi că ai scos cuvintele paginatorului din context. şi nu e bine:D

Anonim spunea...

vezi că ai scos cuvintele paginatorului din context. şi nu e bine:D

Anonim spunea...

vezi că ai scos cuvintele paginatorului din context. şi nu e bine:D

Anonim spunea...

cu context sau fara context cuvintele alea mare adevar contin :) eu una subscriu in totalitate lor