marți, 29 iulie 2008

azi

o intalnire mult asteptata cu diana de dimineata care mi-a facut bine. proaspat intoarsa din RM insa din pacate nu chiar dintr-o vacanta de vis diana a fost cel mai bun pretext pentru cateva ore relaxante in caldura sufocanta din bucuresti,
ajunsa acasa clachez fara sa imi dau seama de ce si incep cateva discutii foarte aiurea.
ca sa ma calmez accept tortul promis de alexandra de duminica si mergem la prietenul ei. planuri mari tot amanate de ceva vreme. ajungem, ne asezam comod, suna telefonul - pam pam - un scandal de proportii care a durat vreo ora si care mi-a scos peri albi. incompatibilitatea dintre 2 proiecte in care sunt implicata - revista Stare de urgenta si blogul cultural colectiv ROcultura. incerc sa ma explic. vocea de la celalalt capat zbiara si imi tranteste cateva replici jignitoare. inchide si eu sun iar si iar pentru explicatii. si tot asa. seara ratata. factura la telefon enorma fara rost/ pentru niste lucruri imbecile - alexandra deja nu mai intelege toata povestea si nici eu. raman cu un gust amar cam ca mereu. dezamagita din ce in ce mai mult de lumea asta literara. imi dau seama ca artistii nu-s deloc ceva boem cum se poate crede sau cum arata la tv . sunt pur si simplu oameni. oameni care se caca dimineata, ragaie, transpira si nu sunt foarte prietenosi.
inteleg cumva esenta conflictului fara insa sa ma simt prea vinovata. sunt om si orice om se gandeste mai intai la el. dupa el potopul sau cum s-ar spune ceilalti. si din acest considerent vreau sa fac ce imi place - chestia cu a alege ca nu stiu ce ma depaseste. la urma urmei alegem ce credem ca e mai bine pentru noi si orice forma de constrangere a acestui lucru se numeste cenzura. dar nu - nu poti sa faci si si pentru ca cineva intotdeauna te va suspecta.
de vineri ma duc iar la psihiatru. nu pentru mine cat pentru a incerca sa-i inteleg pe cei din jur.

poza: my flower... by rooze

4 comentarii:

amageanu spunea...

Orice alegere nu este decat o tendinta catre un fals Absolut, un pretext in plus pentru justificarea noastra.
Oamenii sunt niste brute daca se leapada de straiele sociale si etice.
If u deal with that..it will be ok.
trebuie sa devii cat mai indiferenta :)

Anonim spunea...

sa zici adresa lui daca e bun... psihiatrul - de fapt psihologul, ca n-ai ajuns acolo inca ;)

a spunea...

@narcosis - mai uite in clipa asta devin unu om caruia i se rupe - sa se certe domle ei cu ei dar pe mine sa ma lase in pace - si sa isi puna orgoliile la pachet si sa plece in expeditie :)

@anonim - e simpatica tipa - e o ea si e psihiatru / poveste mai complicata/ psihologul era prea departe :))/ dar nu o recomand din pacate

Ruxy spunea...

nu o recomanzi din teama de a nu-ti divulga micile secrete? hihihi

@narcosis: adanc... foarte adanc... te rog

:)