miercuri, 4 iunie 2008

De ce Stare de urgenta? sau despre planeta moldova (3) si un amanunt important


precizare: nu pot sa ma abtin, pe bune Felix ca nu pot, sper sa nu te superi dar e cel mai frumos lucru pe care eu l-am auzit in ultimul timp legat de revista si ma bucura tare si vreau sa ma laud cu el.

Pentru cine nu il cunoaste pe Felix am sa-l prezint: Felix Nicolau este un autor si critic literar roman contemporan. A scris cateva carti pe care le puteti gasi insirate aici si pe care va sfatuiesc sa le si cumparati. Dar nu neaparat asta este lucrul care il face pe Felix Nicolau un om special, desi contribuie. Ceea ce il face special si delicios in viziunea mea este faptul ca Felix este printre putinii autori din lumea literara tanara cu care poti sa razi. Sa razi in hohote. Chiar si pana la lacrimi.
L-am cunoscut pe Felix pe mess dintr-un motiv egoist - voiam sa organizez o lansare a revistei la el la facultate. Dap, Felix este si prof si vineri studentii lui vor avea examenul de master... sa speram ca Felix o sa fie la fel de simpatic si atunci :D. Sau nu : sa nu fie simpatic pentru ca din cauza examenului nu va putea veni la lansare - sa-i pice pe toti!!! (ps: pentru studentii care vor ajunge aici - nu, nu sunt din Bucuresti si nici din Ro si poza de la avatar e a unei prietene din copilarie.....)

Asaaaaa.... ce mi-a zis Felix intr-una din discutiile noastre offline de mi-a venit sa-l iau in brate si sa fug cu el in lume? iaca asta: auzi andreea, citeam intr-o stare de urgenta parerile unor criticusi acri la aparitia revistei. uite, eu pot sa zic asta--ca m-ati stimulat sa scriu cel mai energic si mai liber din cat am facut-o eu vreodata pt o revista...

Pai spuneti si voi - nu-i asta motiv sa te bucuri?
D'asta Stare de urgenta.

Altfel Miki m-a prins - povesteste despre asta aici. Bine Miki a denaturat putin toata povestea. Nu ca nu as fi o super poeta ceea ce nu-s dar lansarea incepe la 19.00.


Niciun comentariu: