luni, 2 aprilie 2007

my dede.green experiment




<= virginity__by_PsychoticBanana on deviant acum vreo luna am lansat pe 360 un experiment, mai exact o provocare la care am invitat aleator mai multi oameni :)

ea suna cam asa:
aceasta pagina este un EXPERIMENT. acest lucru nu inseamna ca toti care accepta invitatia mea sunt niste "soricei" intr-un laborator. voi alege pentru "friends" persoanele care imi plac, intr-un mod total aleator, persoanele care, dupa parerea mea au ceva de spus. vreau sa adun pe aceasta pagina persoane care iubesc arta, frumosul, persoane care isi pun intrebari, care ridica de ce?-uri. eu nu am nevoie de oameni morti in jurul meu si nici de prieteni. eu am nevoie de oameni dispusi sa raspunda la niste intrebari pe care eu le pun si care la randul lor au intrebari de pus. daca crezi ca esti altfel, daca citesti ceva mai mult decat carti de colorat, daca iti permiti sa visezi, daca vrei mai mult de la tine, daca faci lucruri speciale (si nu le ascunzi sub masca unei modestii ipocrite, atat de "made in romania") da-mi accept, la urma urmei nu te costa nimic

apoi a urmat:

PRIMUL EXPERIMENT:
fiind studenta la SNSPA-Stiinte Politice am tot auzit din anul 1 discutii interminabile despre libetate. O gramada de oameni care mai de care mai destepti s-au apucat, s-au gandit ce s-au gandit si au scris carti despre ce inseamna libertatea, ce presupune libertatea. de la arhicunoscutul J.S. Mill, "evreul cel rau"(dupa unii, not me) de Marx, Fromm, pana la Rawls si alte nume mari si mult mai complicate de atat, toti, dar absolut toti si-au dat cu parerea. mai mult, traim in romania si asta presupune ca am mers cel putin odata in viata intr-un autobuz super aglomerat unde un batran spunea ceva de genu: era mai bine in comunism, ce haos e acum. ei bine, eu , atunci cand auzeam un batran d'asta, imi spuneam in sinea mea : "domnule, pai cum... poate aveati un salariu ok, siguranta unui loc de munca, o casa, etc. insa nu aveati libertate" ... acu ma intreb : dar eu, eu dede , sunt libera? adica cum ma prind daca sunt sau nu libera? cat de universal, sau din contra, particular, este acest concept de "libertate"?
nop, primul experiment nu presupune o lucrare de 10 pagini (standarde academice: times new roman, 12, un rand jumate') despre ce este sau nu este libertatea, desi ar fi interesant sa citesc si sa citim intre noi diferitele noastre pareri. am o idee, zic eu mai buna: eu vreau ca fiecare din noi sa facem o fotografie a libertatii, sa fotografiem adica libertatea. ce va iesi de aici? habar nu am, pe bune. eu una nu stiu acum, in momentul asta ce voi fotografia. mai mult, nu am nici telefon smecher care face poze si nici aparat digital dar ma oblig ca (,) cumva, intr-un fel sau altul, imprumutand de la o prietena sau luand-o cu mine intr-o plimbare prin bucuresti sa caut libertatea si sa o fotografiez.
de ce? - pentru simplul fapt ca in primul moment in care cititi ce am scris puteti sa va dati seama ca habar nu aveti ce ati putea fotografia
cand? - eu zic un termen limita de 2 saptamani desi mi se pare ohooo... mult... sunt acceptate si poze care vin mai tarziu, numa' sa vina
ce va iese de aici? - exercitiu de imaginatie- foarte bun pentru "destresare"
nu voi pastra pozele doar pentru mine, stati linistiti- toate pozele vor fi afisate pe blog pentru a fi apreciate/criticate de ceilalti.
mi se pare un experiment interesat, sper sa imi impartasiti parerea astept mailurile dvs cu poze pe adresele mele de mail : dede.green@yahoo.com (de preferat) sau green.dede@gmail.com

o zi excelenta va doresc si multa inspiratie!


CE A IESIT DE AICI?




Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket by Andreea Bogdanovici






Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket by Andreea Bogdanovici









Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket by ruxi muxi






Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket by ruxi muxi







Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket by Alin Iacob






Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket by Cr1s



Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket by Mi






Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket by Mircea



Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket by Egoista









Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket by Debby






Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket by Villio




Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket by dede green


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket by Ciprian

eu una sunt multumita de ce a iesit si mi-a placut si ideea. problema e ca nu stiu cati dintre voi mai aveti chef de chestii de genul asta, asa ca acum sunt foarte interesata de un feed-back, mai exact de un comentariu. sa continuam? sa nu continuam?

cum ar zice-o ionescu : dede green is dead. long live dede green :)

photo© virginity__by_PsychoticBanana

6 comentarii:

Anonim spunea...

Faina ideea... Pacat ca nici eu nu am camera digitala. Ma multumesc cu modificatul pozelor in photoshop pentru a-mi exprima cat de cat niste porniri artistice. :P

Offtopic: o mica intrebare... Ai idee cine sunt persoanele din a 4-a poza postata la entry-ul tau? Daca poza e din Vama de anul trecut, e posibil sa le fi cerut o tigara fetelor respective :)) ...daca asa e, multumesc din nou. Si, ontopic, poza despre care vorbesc exprima foarte bine libertatea... la fel ca si cea cu strada dreapta ce se pierde in orizont si cea cu pasarea cu un cer rosu in spate (cam astea mi-au placut)... ;)

Anonim spunea...

eu zic să continui... ideea este mişto

Anonim spunea...

dede

numele meu este Andreea Bogdanovici

:)))) de paşte în 2008 să-mi dai un miel

eu zic să continui proiectul, e fain

a spunea...

ce sa-i fac mai Andreea, daca i-ul este asa aproape de o pe tastatura si io scriu ca o zapacita :).
chiar un miel intreg vrei? :(
cat despre dede.green, cea cu experimentele... hmmmm... astept sa ii vina o idee sau sa i se sugereze o idee :) si o sa va trimit mesaj
mi-ar placea sa primesc tot atatea reactii pozitive ca si prima data

Anonim spunea...

andu.. strada si pasarea sunt clisee putin cam rasuflate pt subiectul in cauza. din moment ce ai zis ca doar astea ti-au placut, poate ar trebui sa-ti mai deschizi putin mintea. Ar fi foarte benefic pentru pornirile tale artistice.

no offense, dar incercati putina originalitate. din moment ce nu se pune atat de mult accent pe calitatea fotografica, macar ideea sa fie buna.

si eu zic sa continui, cateva chiar mi-au placut :)

Anonim spunea...

draga anonim, a-ti deschide mintea nu inseamna a refuza cliseele din frica de a nu fi penibil. poti deveni penibil incercand sa fugi de clisee de care nu e nevoie sa fugi. intr-o poza cu o pasare planand nemiscata sta un sentiment foarte puternic. ceea ce am zis ca mi-a placut a fost adevarat si sunt, dintre toate, pozele care mie mi-au dat sentimentul de libertate.

eh, da' nu-mi iau eu camera digitala la vara... v-arat eu voua ;)) glumesc.

keep up the good work :)