sâmbătă, 20 februarie 2010

penibil

joi la poetici Cosmin Dragomir m-a anuntat bucuros ca scriitorul Alexandru Vakulovski a fost invitat pe 22 februarie in romania pentru a depune juramantul de credinta fata de statul roman.
la mai putin de 24 de ore dupa aceasta discutie, aflu ca acelasi Alexandru Vakulovski nu a primit viza pentru a intra in romania.
concluzia : pana si statului roman ii este rusine sa lase pe cineva sa vina ca sa ii jure credinta.

puteti afla mai multe despre aceasta poveste penibila pe blogul lui Alexandru

update 5 (25.02/ seara) : deschideti sampania!!! imposibilul a devenit posibil :)! Alexandru a trecut si de hopul juramantului!

update 4 (25.02) : astazi la ora 16.45 fix Sandu Vakulovski va depune juramantul de credinta la Ambasada Romaniei de la Chisinau!!!!! deschidem sampania?

update 3 (24.02): bineinteles ca povestea din update 2 suna prea de basm ca sa devina si realitate asa cum insasi realitatea a dovedit-o. luni, personajul nostru picaresc a pornit curajos spre ambasada unde, cum era de asteptat, nu a dat peste indivizi mai prietenosi decat cei de la consulat. ba chiar s-a ales si cu o micuta morala despre ce e bine si ce ce nu este bine, despre moral si imoral ca doar suntem in postul pastelui si ne mandrim cu statutul de ortodocsi. si pentru ca el nu a inteles din prima, ambasada l-a mai chemat odata marti sperand, draga de ea, ca de data asta va lua si notite si va invata ce si cum cu calea dreapta si luminoasa. dar se pare ca personajul nostru ramane o "dezamagire" pentru ilustrii nostri diplomati din cauza ca nu reuseste sa prinda cum sta treaba cu mizeria ascunsa sub pres si zambetul tamp si idiotic.
asa ca el continua sa strige : "regele e gol!" impreuna cu alti multi naivi
in acest punct nu imi ramane decat sa ma intreb : oare romania se va rusina si va fugi repede repede in palatul ei birocratic de unde va scoate un pasaport romanesc cat sa isi spele greseala in ceasul al n-spe-lea sau va continua sa se plimbe tantosa si penibila strigand : mie imi pasa si mai ales de cultura?
oare o solutie ar fi sa plecam cu totii si sa stingem si lumina?
iaca un interviu cu Sandu in care este inserata si o veste buna - aici

update 2 (21.02): Alexandru Vakulovski : "Cât de departe poate merge absurdul? Mâine, 22 februarie, 2010, voi vedea. Voi merge la Ambasada României de la Chişinău (teritoriul României) – să cer să mă lase să depun jurământul. M-aţi chemat? Eu vin!"

+ diseara la Radio Guerrilla intelectualii romani declara razboi romaniei - detalii aici


update (20.02): scriitorul Serban Foarta cere acordarea cetateniei romane lui Alexandru Vakulovski


Niciun comentariu: